Lärare på kursen:

 

Jessica Colliander, Kungsbacka, cello

Hej, jag heter Jessica och spelar Cello. Jag har arbetat som Suzukicellolärare sedan 1999 och arbetar till vardags på Kungsbacka Kulturskola som cello/suzukicello/orkesterlärare. 
Jag är utbildad Suzukipedagog och Cello-Ensemble/orkesterpedagog. 2021 blev jag tilldelad Göran Lagervalls Pedagogstipendium av KMA (Kungliga Musikaliska Akademien). 
När jag inte undervisar så spelar jag i olika orkestrar/ensembler som frilansmusiker. 
Det är så himla roligt att få spela olika genrer med olika människor i olika sammanhang. 
Att få lära sig något nytt. Det försöker jag ge mina elever, ett smörgåsbord av olika stycken, genrer och spelteknik. 
Min cello heter Torsten, jag hoppas att vi alla kommer ses till sommaren i Jönköping!

   
 

Åsa Bevegård, Stockholm, violin

Hej! 
Jag heter Åsa Bevegård och arbetar med fiolundervisning i Bromma-Hässelby Suzukiförening i Stockholm.  
Jag har jobbat som Suzukilärare sedan 90-talet, då jag tog nivå 1-3. Nivå 4-5 har jag gått de tre senaste åren tillsammans med flera av årets lärare i Jönköping.  
Jag har 4 egna vuxna barn som alla spelat Suzuki och nu undervisar jag mina barnbarn. Jag ser jättemycket fram emot att få vara med och undervisa i Jönköping. 

   
 

Liv Lidén, Sång & Rörelse

Liv kommer förgylla våra dagar med sång och rörelselekar. Ett underbart och mycket uppskattat inslag på såväl våra egna lokala läger och nationella läger! Liv jobbar till vardags på Kulturskolan N3 i Trollhättan.

   
 

Jens Elfving, violin

Min fiolresa började tack vare mina föräldrar och Suzukimetoden när jag var 4 år gammal. Jag har haft det stora nöjet att vara med på lägret i Jönköping både som elev och som lärare. Jag jobbar på Västerås Kulturskola och Young Musicians Academy. Mitt teknikintresse har lett till spännande samarbeten - jag har bland annat utvecklat "Elvari" elfioler tillsammans med violinbyggare Sten Styrélius och "Electric Violin Concerto"med kompositören Tormod Tvete Vik. Musik är för mig kommunikation - ett språk som berikar livet.

   
Martina
 

Martina Lertséus,  violin

Martina Lertséus. Jag ör uppvuxen med Suzukimetoden, först i Tidaholms suzukiförening med Viggo Freij som lärare och sedan i Betelkyrkans suzukiförening i Örebro med bland annat Maj-Britt Ström som lärare. Jag tog examen som Instrumental- och ensemblelärare 2002 vid Ingesunds musikhögskola i Arvika och samma år tog jag examen i Suzukimetodik nivå 1. Jag fick mitt första jobb som stråkpedagog på Linköpings Kulturskola och har sedan dess undervisat där med suzukielever och -grupper, ”traditionell” undervisning, stråkorkestrar på olika nivåer och med en av kulturskolans symfoniorkester. Jag undervisar både på altfiol och fiol, spelar gärna folkmusik med mina elever och med kollegor, skriver en hel del arrangemang för mina ensembler och älskar verkligen mitt yrke! Under senare år har jag utbildat mig inom Suzukimetodik nivå 2-5 med ett fantastiskt gäng kollegor från olika delar i Sverige. Jag ser fram emot att träffa alla elever på årets Suzukilägret i Jönköping. 

 

   
Jan Matthiesen
 

Jan Matthiesen, Danmark, violin

Jan Matthiesen arbetar som violinlärare på Århus Musikskole på Jylland i Danmark. Vid sidan om detta undervisar han i pedagogik på Konservatoriet i Århus, Grieg Akademiet i Bergen och Dansk Suzuki Forbunds utbildning. Han har en diplomexamen från Det Jyske Musikkonservatorium och är Teacher Trainer, bland annat på den svenska Suzukilärarutbildningen, som pågår just nu. Jan undervisar också på olika kurser och läger.

   
Daniel Lindblom

 

 

Daniel Lindblom, altfiol/fiol

Jag började som barn att spela fiol enligt Suzukimetoden.  Två av de starkaste minnena från min barndom med fiolen är köttbullarna vi fick äta efter att ha spelat minuette 2 i en ishall, och när Dr. Suzuki besökte ett läger och bjöd på godisregn! 
Efter en Master of Arts i viola med studier i Malmö och Wien gick min resa vidare och jag utbildade mig även till Suzukilärare. Detta förvånade inte någon. Redan som barn hade jag sagt att jag ville bli lärare. 
Sedan 2012 undervisar jag i fiol och viola på min https://fiolskola.se i Stockholm. Där får jag varje dag förtroendet att undervisa både barn och vuxna i den finaste som finns.
Jag ser fram mot att träffa er i Jönköping i sommar. Det ska bli så roligt!

   
Emanuel Kling

 

Emanuel Kling, altfiol/fiol

Hej, jag heter Emanuel Kling och är lärare på violin i Göteborgs Suzukiförening och på viola i SuzukiLinné/Göteborgs kulturskola sedan flera år. I övrigt så frilansar jag som altviolinist och dirigent, och dirigerar bl.a. en stor symfoniorkester på ca 90 musiker och körsångare som specialiserar sig på att spela program med film- och dataspelsmusik. Jag var själv med på lägret när jag var ung Suzukielev och vår familj har under flera år besökt Jönköpingslägret då mina två döttrar spelar fiol och min son cello, och det är alltid roligt att få komma till den fina stämning som det brukar vara där. Detta blir andra året jag är lärare på lägret, och det ska bli väldigt roligt att få vara en del av att göra lägret så bra som möjligt för alla ungdomar som är med. Att även få undervisa tillsammans med flera av de lärare som jag gått mina nivå 1-5 med de sista åren, är också något jag ser fram emot extra mycket.

   
Eva Belvelin 

Eva Belvelin, Sigtuna, violin

Hej!

Jag heter Eva Belvelin och jag har världens roligaste jobb! Varje vecka får jag spela fantastisk musik med underbara barn vars familjer kommer från jordens alla hörn. Glädjen är lika stor varje gång en elev klarar att spela Blinka lilla stjärna för första gången. Jag tycker också om att vara kreativ genom att komponera låtar och skriva böcker. Ibland uppfinner jag lite saker också. En del av er kanske har provat mitt fiolstöd. På fritiden gillar jag allra mest om att vara med min familj, speciellt mina fyra barn, samt att promenera i skogen med vår hund. 
Eva driver företaget Fiolosofen AB med sin egen musikskola i Sigtuna och Floda samt innehar tjänsten som fiollärare vid Askersunds Kulturskola.         
Mest känd är hon som ledare för grupperna Scandinavian Strings och Palestine Strings, som tidigare vice ordförande för European String Teachers Association liksom mångårig ordförande för Svenska Stråklärar-förbundet, som violin- och violametodiklärare på Ingesunds Musikhögskola.

   
Anna Zhibay 

Anna Zhibaj, Västerås, violin

Hej! Jag heter Anna och jobbar i Åkerby Suzukiförening och på Västerås Kulturskola. Jag har jobbat som Suzukilärare i närmare 20 år. Suzukimetoden har funnits med mig sen barnsben då jag själv började spela fiol när jag var 4 år. 
Anna har varit pedagogisk ledare för kursen i Jönköping

   
 

 

 

Dorte B. Pedersen, cello   
 

Katarina Palm cello ev. rytmik

Katarina Palm är uppvuxen i Stockholm. Hon har studerat på Ljungskile folkhögskola och vid musikhögskolorna i Piteå och Göteborg innan hon tog examen ifrån musikhögskolan Ingesund 2007. Idag arbetar hon som cellopedagog på Kulturskolan Nordost, samt frilansar som cellist, ofta med sin stråkkvartett Qvartiett. Katarina har arbetat i Suzukiföreningen sedan 2021, hon innehar Suzukinivå 2 och studerar nu Suzukinivå 3.

   
Anna-Carin Sundén 

Anna-Carin Sundén, Växjö, violin

Hej kära vänner!

Jag är så glad och tacksam över att få undervisa på den fina Jönköpingskursen igen. Förra året var jag pedagogisk ledare för kursen men som jag saknade att få undervisa! Till vardags arbetar jag och stormtrivs som fiollärare på Växjö Kulturskola där jag under många år har byggt upp en stor Suzukiverksamhet med både stora och små. Min drivkraft är kärlek till musik och människor. Jag känner mig lycklig och rik när jag har barn och ungdomar runtomkring mig och är sällan så stolt och tacksam som efter ett läger. För mig är musik det ordlösa svaret på alla frågor. Hoppet, glädjen och trösten. Det finns inget finare jag kan tänka mig att förmedla till barn och unga.