Lärare på kursen:

Cecilia Weissenrieder

Cecilia Weissenrieder, Lund, cello

Jag tog min cellolärarexamen på Musikhögskolan i Malmö, för Hege Waldeland och är sedan ca 22 år cellolärare på Kulturskolan i Lund. Där har jag många celloelever, suzukigrupper, elevorkester och är även stämledare i Lunds Stadsorkester.

Sedan 1993 undervisar jag i cellometodik på Musikhögskolan i Malmö.

I februari 2020 blev jag av ESA legitimerad Teacher Trainer, och har precis varit utbildare för min första Nivå 1-utbildning och examen för cellolärare.

Jag ser mycket fram emot att få undervisa alla spelsugna barn och ungdomar på kursen i Jönköping i sommar!

    
Markus Junby

Markus Junby, Stockholm, cello

Jag heter Markus Junby och bor i Tyresö utanför Stockholm. Att spela cello är bland det bästa jag vet och särskilt att spela tillsammans med andra. Mitt andra stora intresse, vid sidan av musiken, är historia och jag spelar gärna musik som är skriven på 1600 - och 1700 - talen.

Jag spelar också barockcello och ett instrument som heter Viola da gamba men på lägret i Jönköping kommer jag att spela på min vanliga cello!

Jag ser fram emot träffa er i sommar!

    
Gabriel Szamosi

Gabriel Szamosi, Växjö, cello

Hej hej! Gabriel Szamosi heter jag och hade precis gjort min Suzukiexamen för nivå 3, när jag blev tillfrågad första gången om jag ville undervisa på sommarlägret i Jönköping 2013. Den härliga miljön, alla fantastiska kollegor och underbara elever gjorde att jag fick         
mersmak och har nu varit tillbaka på alla SSZs sommarkurser sedan dess. (Det blir 10 årsjubileum i sommar!) Under tiden vidareutbildade jag mig inom suzukimetoden och gjorde 2015 min nivå 5-examen i         
Köpenhamn . (Nivå 1-2 gjordes i Sverige.)

Undervisar f n cello på Kulturskolan i Växjö samt cello och kammarmusik på St Sigfrids folkhögskola. Två fantastiskt roliga arbetsplatser!

    
Turi Vethal

Turi Vethal, Danmark, viola/violin

"Hej jeg elsker at undervise og at spille musik og spiller violin og bratsch. 
Jeg har en diplomeksamen fra Det fynske Musikkonservatorium i Odense og en kandidat i barokviolin fra musikkonservatoriet i København. Min Suzukilæreruddannelse er taget i København. 
Siden 2001 har jeg undervist violin og bratsch på Suzuki Instituttet i København og de sidste 3 år har jeg også undervist på Guldborgsund Musikskole på Falster. 
Det er altid en glæde for mig at undervise på workshops, spille koncerter og møde mennesker gennem musikken. 
Jeg glæder mig til at møde jer og spille sommeren ind i Sverige."

Kram Turi 

    
Claus Kanneworff

Claus Kanneworff, Danmark, viola/violin

Hej! Jag heter Claus ock er själv «Suzuki-barn» båda på violin ock viola.  
Jag har tagit musikpedagogikutbildning på konservatoriet i Odense (Danmark). Senare blev det till utbildning som Suzuki-lärare båda på violin ock viola. Jag undervisar på musikskola i Köpenhamn ock har hat tur, at bliva frågat at undervisa på workshops i flera länder.  
Senast har jag haft den ära at bliva utnämnt till Teacher Trainer på violin.  

    
Jan Matthiesen

Jan Matthiesen, Danmark, violin

Jan Matthiesen arbetar som violinlärare på Århus Musikskole på Jylland i Danmark. Vid sidan om detta undervisar han i pedagogik på Konservatoriet i Århus, Grieg Akademiet i Bergen och Dansk Suzuki Forbunds utbildning. Han har en diplomexamen från Det Jyske Musikkonservatorium och är Teacher Trainer, bland annat på den svenska Suzukilärarutbildningen, som pågår just nu. Jan undervisar också på olika kurser och läger.

    
Päivikki Wirkkala

Päivikki Wirkkala-Malmqvist, Norrköping, violin

Hej,         
Jag heter Päivikki Wirkkala-Malmqvist, bor i Norrköping och i Stockholm och undervisar Suzukielever i Norrköping. Jag undervisade första gången i Jönköping på 90-talet och blev helt förälskad i den underbara miljön med Vättern glittrande ’där nere’.         
Att kunna träffa er alla, både elever föräldrar och kollegor och spela tillsammans en hel sommarvecka-vad kunde vara bättre!

Päivikki är ESAs Teacher Trainer och lektor i stråkmetodik (KMH/SMI)

    
Anna Svensson

Anna Svensson, Lund, violin

Anna Svensson är utbildad violinpedagog på musikhögskolan i Malmö.

Anna undervisar på kulturskolan i Lund och i ämnesmetodik på musikhögskolan i Malmö 

Hon har tagit Suzukinivå 1-5 i Köpenhamn för Tove Detreköy.

Anna ingår i konstellationer som Minervakvartetten och Kvinnoorkestern!

    
Eva Belvelin

Eva Belvelin, Sigtuna, violin

Hej!

Jag heter Eva Belvelin och jag har världens roligaste jobb! Varje vecka får jag spela fantastisk musik med underbara barn vars familjer kommer från jordens alla hörn. Glädjen är lika stor varje gång en elev klarar att spela Blinka lilla stjärna för första gången. Jag tycker också om att vara kreativ genom att komponera låtar och skriva böcker. Ibland uppfinner jag lite saker också. En del av er kanske har provat mitt fiolstöd. På fritiden gillar jag allra mest om att vara med min familj, speciellt mina fyra barn, samt att promenera i skogen med vår hund.

Eva driver företaget Fiolosofen AB med sin egen musikskola i Sigtuna och Floda samt innehar tjänsten som fiollärare vid Askersunds Kulturskola.         
Mest känd är hon som ledare för grupperna Scandinavian Strings och Palestine Strings, som tidigare vice ordförande för European String Teachers Association liksom mångårig ordförande för Svenska Stråklärar-förbundet, som violin- och violametodiklärare på Ingesunds Musikhögskola.

    
Anna Zhibay

Anna Zhibaj, Västerås, violin

Hej! Jag heter Anna och jobbar i Åkerby Suzukiförening och på Västerås Kulturskola. Jag har jobbat som Suzukilärare i närmare 20 år. Suzukimetoden har funnits med mig sen barnsben då jag själv började spela fiol när jag var 4 år.

Anna har varit pedagogisk ledare för kursen i Jönköping

    
Christina Lundström

Christina Lundström, Uppsala-Åkerby, violin

Hej alla Suzukifamiljer som funderar på att åka på världens bästa musikläger i sommar!

Där kommer ni bland annat få träffa mig, Christina Lundström som kommer undervisa i fiol under fem intensiva dagar fulla av musik.         
Jag kommer från Uppsala/Åkerby där jag undervisar sedan 30 år tillbaka i vår musikskola, beläget vackert, i ett gammalt babtistkapell  mittemot Åkerbykyrka.         
Jag kan inte tänka mig något bättre än att få ägna en tid av sommaren till att träffa er, spela och undervisa på lägret!

Hälsningar från         
Christina Lundström

    
Peter Edström

Peter Edström, Växjö, violin/viola

Peter Edström heter jag utbildad på musikerlinjen vid Malmö musikhögskola 82-86.

Jobbat som violinpedagog och frilancemusiker sedan dess.

Suzukilärarutbildad 94-97 nivå 1-3, 2018-2022 nivå 4-5.

Även utbildad Alexandertekniklärare 2013-2019.

Jobbar förnärvarande vid kulturskolorna i Växjö och Örkelljunga.

Tycker att jag har världens bästa jobb och ser fram emot sommarkursen i Jönköping sommaren 2023.

    
Mårten Sundén

Mårten Sundén, Växjö, orkester

Det bästa med violinen enligt Mårten är att den är mångsidigt, tekniskt utmanande och att dess ton något av det vackraste som finns!

Till vardags är Mårten stämledare i kammarorkestern Musica Vitae.

Orkestern har under flera års tid haft många konsertprojekt med såväl Suzukigrupper som orkestrar från Växjö Kulturskola. Mårten är ofta ledare för dessa konserter och har med sitt engagemang för barn och unga varit drivande i utvecklandet av dessa projekt.

Vid sidan av orkestern letar Mårten bl.a upp gamla notmanuskript och gör moderna noteditioner för Levande Musikarv. Ett riktigt spännande detektivjobb!

Mårten arrangerar även mycket musik för olika konstellationer. Vi får se vad han hittar på i Jönköping där Mårten kommer att ansvara för orkester och föräldraspel.

    
Maria

Maria Ingemarsson Berg, Växjö, pianist

Maria Ingemarsson Berg har en lång erfarenhet både som musiker och pedagog. Född i Växjö och med studier vid musikhögskolorna i Göteborg, Malmö och Oslo, bodde hon länge i Göteborg, där honom bland annat arbetade på GöteborgsOperan, Högskolan för scen och musik, Läckö slottsopera mm. Idag arbetar hon som pianist vid operaprogrammet på Högskolan för scen och musik, samt är musikaliskt ansvarig för Skånska operan.

Sedan några år bor Maria i Växjö med sin familj, där hon delar hus med flera stråkinstrumentalister. Under ett par år arbetade hon som ansvarig för den klassiska inriktningen på Sankt Sigfrids folkhögskola. Att arbeta med dagens unga musiker och ge dem en liten knuff på väg till ett liv med musik är ett privilegium och en skyldighet i rollen som musiker. Att få vara pianist på 2023 års Suzukiläger och där möta unga, vassa stråkmusiker, är något att verkligen se fram emot.

    
Anna-Carin Sundén

Anna-Carin Sundén, Växjö, pedagogisk ledare

Hej kära vänner!

Det känns både roligt och spännande att få vara pedagogisk ledare på sommarens kurs. Som ni ser har jag samlat ihop ett helt underbart gäng lärare! Jag har själv undervisat på Jönköpingskursen vid flera tillfällen och tycker att det är så fint och viktigt att vi kan samlas kring en stor nationellkurs år från år. Till vardags arbetar jag och stormtrivs som fiollärare på Växjö Kulturskola där jag under många år har byggt upp en stor Suzukiverksamhet med både stora och små. Min drivkraft är kärlek till musik och människor. Jag känner mig lycklig och rik när jag har barn och ungdomar runtomkring mig och är sällan så stolt och tacksam som efter ett läger. För mig är musik det ordlösa svaret på alla frågor. Hoppet, glädjen och trösten. Det finns inget finare jag kan tänka mig att förmedla till barn och unga.